8 начина да се отървете от акари

Прах и червеи, това са малки микроскопични роднини на паяка и живеят по матраци, легла, мека мебел, килими и завеси.

Тези малки същества се хранят с люспите от кожата на хората и домашни любимци. По този начин виреят в топли и влажни среди.

Без значение колко е чист дом ви, акарите могат да не са напълно елиминирани. Въпреки това, броят на акари може да бъде намален.

Превантивните стратегии за акари са:

Използвайте информация по различни теми. Изсуши тел или климатик за поддържане на относителна влажност на въздуха около 50% или по-ниска температура в помещенията.

Покривайте матрака си и възглавници почиствайте от и влага. Такива трябва да са застилани с алергенни непромокаеми покривала.

Измийте всички постелки и завивки веднъж седмично в гореща вода (най-малко 130-140 ° F), за да убиете всички акари. Изпиране на матрак и постелки за легла могат убият също неприятните акари.

Замяна на вълната със синтетични материали и традиционни ще допринесе за по-лесното почистване и ще ограничи образуването на акари по вашия матрак.

Ако е възможно, сменете стена до стена килими в спални с голи подове (балатум, плочки или дърво) и отстраняване на тъкани завеси и мека мебел.

Използвайте влажна моп или парцал, за да премахнете праха от пода. Подхождайте с внимание. Никога не използвайте суха кърпа, защото такава само възбужда алергените.

Използвайте прахосмукачка или с микрофилтърна четка чанта с филтър за улавяне на алергени, които преминават през прахосмукачката.

Носете маска, докато прахосмукачка работи, за да избегнете вдишването на алергени. Стоите далеч от прахосмукачка в продължение на 20 минути, за да дадете възможност да се натрупва прах и алергени, само във филтъра, а той от своя страна да бъде по-лесно почистван. Не забравяйте да ползвате прахосмукачка и за седмично почистване на вашия матрак. Изберете детски матрак Мгнифлекс.

Scroll to Top