Настилка от корк паркет за вашата кухня

Коркът е стилен, удобен, като автомобил и ще помогне за намаляване на разходите за енергия, заглушава звука и е естествен изолатор.

Паркет от корк внася комфорт, мекота и еластичност. Той прави подовата настилка идеална дори за тези, които стоят по много накрак.

Паркет от корк е физически изолатор, под краката, създава муфи за приглушаване на звука и помага за намаляване на сметките за енергия.

Какво трябва да знаете

Коркът се добива от кората на корков дъб, който расте предимно в Средиземноморието. Материалът се смила, смесва със смоли и се нарязва на етажи, подходящи за паркета. Корковата настилки прекосява границата между устойчиви и инженерни категории.

Коркът е естествено устойчив на вода, топлина и мухъл. За да се намали неравномерното износване, често използвани области в предната част на диапазона налага местенето на по-тежки предмети, като например рафтове. Ограничаване на пряка слънчева светлина, ще намали риска от избледняване.

Как да почистите: Разлята вода и други течности, трябва да се забършат веднага. По-едри остатъци по ода от корк трябва да се чистят с прахосмукачка. Когато има силни следи от износване може да се пребоядише.

Съображения при избора на Корк паркет

При избора на коркови подове за кухнята, ето и някои фактори, които да се вземат предвид:

Цвят: Въпреки, че всички те изискват запечатване, корковата подова настилка може да бъде оставена естествена или дори боядисана в различни варианти на сянка.

Покритие: Изберете от разнообразие от възможности срещу удар, включително восък, полиуретан и винилови покрития.

Дебелина / Издръжливост: Изберете корк, който най-добре отговаря на вашия бюджет и нужди. Дебелите покрития за под са по-добри изолатори, по-плътни и по-трайни.

Изолация: Коркът за настилки може да се инсталира над плоски повърхности, включително дърво и бетон. Препоръчва се полагане от шперплат за поне 1/4 инча дебелина при инсталиране върху съществуващи подове.

Корковата настилка е естествен топлинен изолатор. Тъй като това не провежда топлина и студ, тя помага да се поддържа умерена температура в една стая.

Scroll to Top