5 неща, които да не правите, когато стягате багаж за летището

самолети, билети за полетЗа да не останете неприятно изненадани от факта, че на летището вземат любимия ви крем или нова придобивка, то има редица неща, които трябва да поставите под внимание. Разбира се едно от най-важните е покупката на авиобилет, но не само. Ето и другите правил при едно пътуване до Милано, например:

  1. Не опаковайте ценности в проверената си вече чанта.

Като общо правило е, че не трябва да опаковате всичко в чекираната си чанта. В случай, че трябва да се провери чантата ви на вратата, не забравяйте да премахнете жизненоважни елементи, като лаптопи, таблети, смартфони, рецепта лекарства и може би най-важното – паспорта.

Скъпите сувенири и аксесоари, които купувате, по време на пътуванията си, следва да бъдат защитени в ръчния багаж. Доба практика е да ги застраховате. По този начин ще сте сигурни, че са покрити в случай на загуба или счупване.

  1. Да не се опаковат продукти в забранени списък от TSA.

Не е изненада, че фойерверки и други запалими предмети са забранени в багажа, но знаете ли, че не може да се опаковате някои видове батерии? За тези, които използвани фотоапарати е важно да знаят, че такива устройства могат да се държат само опаковани. Всички видове батерии са забранени, освен ако не са част от електрическа инвалидна количка.

  1. Не оставяйте никакви свободни краища да висят

Уверете се, че всички отделения и джобовете на чантата са здраво затворени и закрепени. Проверете за евентуални връзки на обувки или раница, висящи във всички посоки. Тези елементи могат лесно да попаднат върху транспортната лента на летището и да разрушат реда или да бъдат изгубени.

  1. Не резервирайте строга връзка.

Най-добре е да разполагате с най-малко два часа, дори при по-дълъг международен трансфер, които изисква от вас да проверете отново чантата си, преди да се прехвърлите на следващия си полет.

  1. Не оставяйте течности на неподходящо място.

Бъдете внимателни, за начина, по който опаковате шампоан, лосион и други течности. Ако транспортирате алкохол, то най-добре е да обвиете в слой дрехи.

Scroll to Top