Голямото разделение на профили – кое е най-доброто за вашия дом

Закупуването на всеки един продукт за дома, с цел подобрения в дома понякога може да се окаже огромна загуба на време.

Има толкова много различни възможности за избор; цвят, аксесоари, остъкляване, както и това да решим какъв материал предпочитаме – ПВЦ, дърво или алуминий. И трите типа идват със собствен набор от плюсове и минуси, но кой в ​​крайна сметка е най-добрият за вас и съвременният дом? Нека разберем сега:

  • Дърво

Дървените прозорци и врати предлагат красота и топлина. Едно чудесно допълнение към много домове. Въпреки това, те се нуждаят от много по-голямо внимание и грижа от ПВЦ и алуминий. Вашите дървени продукти ще изискват редовна поддръжка, за да гарантират, че ще бъдат с вас за много години напред. И все пак някога ще започнат да гният или кората да се бели. Подобно на другите два материала и те могат да бъдат персонализирани да отговарят на вашите изисквания и се предлагат в различни цветове, но е важно да се има предвид, че трябва да са третирани по правилния начин с правилния продукт. Само така ще имат по-малко проблеми в бъдеще и ще издържат по-дълго. Някои дървени изделия за подобрения в дома могат да бъдат стилни и енергийно ефективни, но това е най-скъпият материал от всичките три.

За разлика от дървени продукти, алуминият изисква много по-малко поддръжка и няма да изгние или загине. Тази дограма се предлага в най-различни цветове, добавя по-модерно докосване до вашия дом и може да бъде направен специално, за да отговарят на вашите изисквания. В сравнение с дървени прозорци и врати, алуминиева е много по-трайна и устойчива на атмосферни влияния. Алуминиевите продукти за подобрения в дома са енергийно ефективни, но не са толкова лесно да се рециклират като дървени врати и прозорци, но те са по-евтини.

  • ПВЦ

Un-пластична поливинилхлорид или ПВЦ, значението им нарасна значително и неговата по-голяма популярност през последните години обяснява защо е най-широко избраният материал. Той използва от по-голямата част от двойните стъкла. Рентабилността на материала е помогнала да се повиши популярност, тъй като е направен за енергийно ефективни прозорци по-достъпни за масите. Подобно на алуминий, ПВЦ е почти без поддръжка. За разлика от дърво или алуминий той не гние, не е податлив на корозира или избледняване. Един бърз начин за почистване е с избърсване с кърпа. Тази лесна поддръжка го прави много удобен за нещата, които обичате.

Плюс това, способността му да намали сметките за енергия чрез поддържане на топлината е привлекателна черта за мнозина. ПВЦ продукти идват в широка гама от цветове и стилове като дървените и алуминиевите си колеги и са съобразени с конкретните условия, за да отговарят на всякакви изисквания. От всички три материали, това със сигурност няма да наруши сметките на семейния бюджет!

Докато трите продукти имат различни продължителност на живота, тя също зависи от това как да се грижите за тях. Някои изискват много повече поддръжка от други. Всеки има различни предпочитания и дърво, алуминий и ПВЦ има собствен набор от предимства и най-добрите за бита. Сега е момента да персонализирате, подходящ за вашия дом и вашия стил. Научете повече за това: Какво да направя със стария телефон.

Scroll to Top