Какви продукти повлияват на съня – от чинията до матрака

матракМного често се случва човек да се чувства сънлив без причина. И дори да не осъзнава причината, оказва се, че както храни, така и други продукти могат да повлияят качеството на съня. Ето и какво е добре да знаем за една част от тях:

Легло и матраци – случвало ли ви се е да сте на гости или на хотел и да спите непробудно яла нощ. Има и обратния вариант – качеството на матрака и новата обстановка, да не ви дадат мира цяла нощ. Ако някъде сте опитали матраци, които са ви накарали да сте почувствате отлично и на утринта да сте бодри и енергизирани, то непременно проучете от каква материя и кой производител са изработени. Не закъснявайте да си набавите и във вашия дом.

Обяд със салата – толкова лесно и полезно. Мнозина вярват, че салатата може да осигури енергия за целия ден, но това не е така. Тя няма да даде необходимите протеини по този начин енергията няма да ви следва целия ден. Разбира се, ако искате да спите по-добре през нощта е добре да похапнете именно салата преди лягане. В салатата е по-добре да се добавят зеленчуците, но без скорбяла, като гъби и пилешко месо, за да няма излишни въглехидрати и сложни – киноа, соя – те ще дадат необходимите доставки на енергия. Овкусете салатата само с лимонов сок или зехтин.

Сирене и кисело мляко: невинаги са полезни

Да, млечни продукти, които се считат за полезна, допринасят за умората. Особено с възрастта – поради непоносимост към млечен протеин. Според експертите е по-добре да се изключат всички тези продукти от диетата и след това да ги добавяте един по един, за да се консултирате с диетолог и да разберете какво точно се обърква в реакцията.

Бананите и ядки: трик с магнезий

Отново, храната е много полезна. Въпреки това, те имат много магнезий, тъй като отпуска мускулите. Нещо повече, магнезият е част от почти всички средства за безсъние. А много от него е в кашу, бадеми, фъстъци. И ако в тялото имате малко магнезий, бананът е идеален за преодоляване на умора.

Добре е също така, преди да се хвърлите за дрямка върху матрака да сте хапнали един банан.

Scroll to Top