Смокини – един топъл южен плод, който може да вирее и диво

смокини, култивация, земеделиеПървоначално е смятано, че смокините идват от Азия. Те цъфтят по горещите сухи средиземноморските брегове, така може би си мислят много от вас, но грешите. Преди да ви разкрие някои от техните тайни, научете повече как да си поръчате части за трактор.

Смокиновите дървета с техните големи лъскави листа правят привлекателно допълнение към всяка градина, но това е за плода с богатият си парфюм и сладка плътност.

Засадена срещу стена с южно изложение смокинята има голям шанс да се превърне в една от културите на една година, но често се отглежда в оранжерии. Отглеждане на дървото под стъкло също ви дава възможност да избирате от широк диапазон сортове с подобрени аромати.

Ограничаване на корена – може да ви се стори странно, как по топлите места ограничават и глезят смокиновото дърво така, че да ражда плодове с големина на юмрук. Е, ще ви кажем, че отново „наследствеността“ има важна роля. Едни от семките на смокиня могат да се развият в напълно неподходящи за нашите разбирания условия и кореновата им система да се разпространи далеч зад представите ни за възможно, но напук на това плодът остава с малки колкото орех зърна. И обратното – дървото отглеждано като овошка изисква много внимание и финес, но за сметка на това е способно да се отблагодари с плодове с големината на юмрук.

Отглеждане на дървото

Пазете дървото добре, поливайте през лятото. Дървото на вече няколко години да трябва да се подрязва на всеки няколко години, за да се осигури нов растеж.

Отглеждане в парници

Всяко дървото през есента, което дава плодове трябва да бъдат отстранени преди зимуване, за да се предотврати гниене и повреждане на останалата част от растението.

Червените паяци са сред основните вредители на тази овошка и могат да са доста неприятни.

Бъдете нащрек за мокрици, които са привлечени от плодовете, които дъвчат, за да си проправят път през тях. Ако не се отстраняват бързо могат да унищожат плода на дървото.

Смокините имат най-много високо съдържание на захар, което ги прави естествено сладки и вървят добре с други силно ароматизирани храни като прошуто или козе сирене.

Яжте сурови смокини поръсени с мед и се сервирайте с гъста сметана или канела и настърганата кора от лимон за 5-8 минути.

Scroll to Top