Удължаване на живота на ламиниран паркет

масивен паркетПитали ли сте се: Как да възстановите вида на старите дървени подове?

Твърдата подова настилка от ламинат е един от най-икономичните и практически стилове, която да имате в дома си. Тя не изисква  големи разходи за поддръжка, устойчива е на повреди от стъпване и удължено поставяне на мебели. След известно време обаче всеки паркет ще загуби част от блясъка си, а може дори да бъде надраскан или одраскани на места. Ако сте забелязали подобни неща върху вашия паркет egger в общи линии същите, то процесът по възстановяване може да се окаже различно дълъг.

Подготовка

Започнете, като премахвате всички мебелите в стаята, за да бъдат почистени и дори трудно достъпните места. Не забравяйте за всички ъгли и цокли. Ако се налага поставете ограничител или пластмасова лента, за да не разпространите прах и други натрупвания докато почиствате. Вижте повече постоянство за по-голяма сигурност.

Едрите частици

От влизане с обувки, от храна и други дейности по пода попадат много боклуци. Малки камъчета, пясък или втвърдени трохи могат да се превърнат в опасност за ламинираната повърхност. Не забравяйте да ги отстраните с метла или прахосмукачка, преди да започнете триене на пода с кърпа. Ето как да купите ламинат.

Полиране

За да се полирате пода, ще трябва да сте минали всички процедури с прахосмукачка, моп и препарати. В случаи, че сте минали паркета с много вода, то задължително условие тук е да подсушете всичката влага.

Влажна обработка

Както вече споменахме влагата и капките вода могат да се окажат враг номер едно за дървения под. Ето, защо ако имате някакви разливи, важно е да подсушите веднага.

Лакиране

Грижата за пода не се свежда само до едно и две неща. Когато повърхностите са трайно увредени е важно да бъдат поддържани с периодично пребоядисване. Лакирането на дървения под е най-ефективно след циклене или шкурене. Ето защо залагаме и избираме качеството.

Използвайте разтвори, които са съвместими с вашия специфичен стил на паркет и следвайте производителите посоки по отношение на размера и прилагане на финала.

Важно е да изчакате препоръчителната време от производителя, преди да ходите на готовия под или започне да местите мебели. Тази информация, заедно с размера на времето, необходимо за изсъхване на финала ще гарантира допълнителна защита.

Scroll to Top