Как да се спести енергия в дома

Как да се спести енергия в домаЛятото носи слънчеви условия и по-топло време. За съжаление, тази навременна промяна във времето може скоро да прерасне в неудобство, когато температурите скачат. Когато температурата се повишат отвън, много енергия се използва, за да се запази вътрешната част на дома удобно. С нарастващите разходи на енергия е важно да се намерят начини да се пести енергия. Ето няколко съвета, които да ви помогнат да пестите енергия през това лято.

Дръжте слънцето навън

Поддържане на слънцето далеч от навлизане във вашия дом може да помогне за намаляване на разходите си за енергия с пет процента. Затворете всички щори, навеси и завеси през деня. Уверете се, че покриването обхваща южните и западно изложени прозорци. Тези прозорци получават по-голямата част от експозицията на слънчевите лъчи. Друг начин за намаляване на слънчевите лъчи е да се прилага соларен контрол.

Използвайте уредите по-ефективно

Ако не искате да намалите използването на вашия климатик, помислете за по-ефективни приложения на вашите уреди. Сред тях може да са съдомиялната машина, сушилня и пералня. Ако правите студено или топло изплакване може да намалите хабенето на енергия. Можете също така да спомогне за опазването на енергия и съобразяване със слабия трафик. Тези часове са обикновено между 4 и 18:00. Подменете и всички стри електро уреди. Ако имат стари или увредени части е много вероятно да покачат разхода на енергия. Вижте за изхвърляне на отпадъци.

Инсталирайте вентилатори

На тавана е добър начин да се монтира вентилатор. Такъв може да предоставя много необходима циркулация. Ако в дома ви не разполага с ефективни методи за охлаждане една стая може да използва по-малко енергия, отколкото климатик. Използването на такива също позволява да се повиши температурата на термостата с няколко градуса и намаляване на зависимостта от климатик.

Замените старите термостати с програмируеми

Програмируеми термостати позволяват да спасите около 5% от вашите разходите за охлаждане за всяка степен термостата. Притежаването на един от тези термостати позволява да настрои температурата в зависимост от начина на живот. Термостатът може да се настрои с няколко градуса по-ниско, преди да се върнете у дома.

Освен за изхвърляне на ел. уреди, вижте и за изхвърляне на мебели.

Scroll to Top