Примери за бързо и лесно почистване

Идеята на живот е опростена – може да имате подреден живот с по-малко неща. Това звучи привлекателно за мнозина. Ползите са по-малко вещи: по-малко за почистване, по-малко организиране и по-малко стрес, повече пари и енергия за най-големите страсти. Ако всичко това ви звучи добре, то стартирайте проекта: почистване. Ето и няколко фирми, всяка полезна с услугите си по:

DEPO.BG – почистване след смърт, клошари;

EVRO5.COM – почистване на мазета и тавани;

EVROSONDA.COM – сондажи за вода.

  1. Превърнете почистването в предизвикателство. Организирайте всички членове на дома да участват. Поставете задача-игра, в която всеки от персоните да почисти и задели по 12 излишни неща в дома. Нека всеки приеме предизвикателството 12-12-12. Или казано по друг начин 12 позиции да изхвърлите, 12 позиции, за да дарявате и 12 елементи да бъдат върнати на правилното им място в дом. Така за един ден могат да бъдат организирани 36 неща.
  2. Промяна на гледна точка. Друг мощен подход към непотребните вещи е да ги организирате в нещо елементарно. Може нещо да сте пропуснали. Организирайте децата от квартала, поканете съседи и направете един пазар-битак, на които може да поставите символични цени или да подарявате вещите, които а ви излишни. Така хората ще започнат да гледат на вас с друго око, а и ще дадете на дома си нова светлина.
  3. Експериментирайте с числа. Например, Проект 333 или поставете цел да се носят само 33 дрехи в продължение на 3 месеца. Най-важното е предизвикателството да живеете с по-малко и да видите какво можете да научите от експеримента.
  4. Използвайте въображението си. Психологията Днес препоръчва да използвате своето въображение, за да Разчистете предмети, които изглеждат трудни да бъдат премахнати. Задайте си въпроси като: „Ако аз бях просто купувач сега, колко ще платя?“ С подаряване и продаване може бързо да освободите пространствата на дома. Тези творчески техники, могат да са много полезни за някои.
  5. Четири кутии може да е метод на минимализъм. Това е техника, с която може да разчистете площ. За целта всеки елемент във всяка стая може да е поставен в една от четирите категории. Всеки от тях, трябва да се разглежда индивидуално.

Без значение какво ще изберете това трябва да ви помогне да започнете – независимо дали става дума за една от безброй други – целта е да направите първата крачка с вълнение. Създайте вашият красив свят на свободата и свеж дъх. Такъв се крие зад идеята около почистване на дома елементарно. Помислете още сега как да премахнете всичко излишно.

 

Scroll to Top