Лесно и ефективно пролетно почистване – съвети

Има ли нужда вашия дом да блесне отново тази пролет? Това е време, в което може да се научите как задълбочено и бързо да почиствате всичко. С тези съвети за почистване ще сте подготви за каквото и да предстои в пролетта!

  1. Когато става въпрос за пренареждане на шкафове и промяната в пролетния и летен сезон, се уверете, че напълно сте изчисти от стари дрехи. Вижте тук за събиране и изхвърляне на стари дрехи, а след това избършете рафтовете / чекмеджета.
  2. Същото важи и за вашата кухня и местата в нея за съхранение. Поставете си изискване всеки месец, да обновите шкафовете и рафтовете в килера.
  3. При почистване на разливи от печка, уверете се, че задълбочено миете между пукнатините.
  4. Когато става въпрос за петна по килима (т.е. червено вино), залейте ги с газирана вода и сол върху проблемната зона. За да премахнете петната, поставете хартиена кърпа отгоре да се накисва и внимавайте да не търкайте – това само ще предизвика пеното да стане по-лошо.
  5. Имате ли сапун засъхнал около мивката и душа? Запознайте се с мръсотията отблизо. Сега лесно може да я премахнете с грибата страна на гъба за съдове и малко сода за хляб. Така ще избегнете и оцветяването.
  6. Когато става въпрос за прозорци се концентрирайте върху една стая. В даден момент сами ще се уверите, че е много по-лесно да карате стая по стая вместо да се опитвате с един чифт ръце да минете целия партамент.
  7. Когато почиствате след домашни любимци, не забравяйте мощната сила на прахосмукачка. Такава трябва да има добра система за управление на излишно окосмяване. Измийте ходилата на домашния любимец редовно, разресвайте козината и използвайте антиалергичен спрей за дезинфекция.
  8. Бъдете наясно с обслужването на мебели и техните елементи, които привличат най-много микроби, прах и др. Ще се изненадате клко много прашни частици се натрупват по битови уреди и техника, по мобилни телефони.

За повече почистващи съвети и консултации, не забравяйте да проверите в самия раздел почистване.

Scroll to Top