Модерно облекло в стила на изкуството

Модата за дрехи в стила на изкуството е характерна особеност на стила. С нея се създават илюзии и визуално измама, дължащи се на някои методи.

Стилът „art“ може да се отдаде на категорията сортовете ретро стил. Произходът и връх на популярността достига в началото на 50-те и 60-те години на миналия век. Тогава дизайнерите на тъкани просто клонирали към тъканта многократно повтарящи се геометрични форми. Тази техника създава илюзия за движение или обем на тъканата равнина. Днешните дизайнери отново експериментират с тази техника, правейки фантастични и необичайни дрехи.

мода изкуство, Модерно облекло в стила на изкуството

Този сезон дизайнерите на известни модни къщи, вече предлагат да се потопите в света на оптични илюзии. В колекциите на други по-малко известни модни къщи тази тенденция също се забелязва. Едно просто решение е достатъчно, за да се създаде сила на звука на всяка равнина, съчетание от различни контрастни цветове. Такива обикновено помагат в черно-бял или ярки цветове.

Например, Клементс Рибейро използва в колекциите си квадрати и триъгълници от черно и бяло. В рокли и костюми от Алис Палмър, редуващи се вълнообразни ивици се използват като декорации форми простиращи се на ширина в модела.

Това дали в рокли, блузи, туники с щампи, има форми на кръгове, триъгълници, овали или други геометрични фигури, за които не е толкова от значение, колкото това, че се повтарят няколко пъти. Различни по геометрия линии на различни цветове и полутонове, всичко това дава зашеметяващ ефект. Нашето око започва да вижда движението на илюзорни картини. Много дизайнери просто съчетават плътен и прозрачен материал.

Ако сте привърженик на стила на „Арт“, тогава можете свободно да комбинирате цели ансамбли, а майсторите на модата вече са ги създали за вас. От огромен асортимент можете да изберете костюм или просто панталони. Широк избор от рокли, поли, туники, топове, къси панталони. Можете просто да комбинирате различни дрехи с тези, върху които има оптичен ефект. Винаги има ярки и привлекателни дрехи, които винаги имат място в гардероба ви.

Scroll to Top