Озонотерапия

Терапията с озон е нов вид лекарство, който освен ефективен метод за лечение, има бактерицидно, фунгицидно, антихипоксично, детоксициращо, цитостатично и имуномодулаторни действие. Този метод на лечение има висока толерантност и почти никакви странични ефекти.

Озоновата терапия има и патогенен ефект, който се определя от много високото ниво на окислително-редукционния потенциал на озона. Този ефект осигурява двоен механизъм на действие: първата – системно и метаболитно въздействие срещу клетъчните мембрани и протеин-липид плазмени комплекси, води до увеличаване на РО2, синтез и трансформация на активни биологични агенти, както и за подобряване функцията за пренасяне на кислород в кръвта и възходящо регулиране на в имунокомпетентни клетки. Този метод използва озон в много области на медицината, главно в хирургия, неврология, вътрешни болести, гинекология, урология и дерматология, както и широко разпространената придобити озон в козметологията.

Озоноватерапия в козметологията на XXI век

Съвременната медицинска наука е насочена към създаването на нови технологии и се развива с огромна скорост. Тя разширява границите на възможното, подобрява старите методи на лечение, открива заболявания в кратък период от време и работи много ефективно за да се предотврати развитието на различни заболявания в ранен стадий.

Всичко това води до повишаване жизнеността на организма. Би било странно, ако озонотерапията не се използва в козметологията, тъй като този метод е един от най-прогресивните.

Методът на третиране с озон е признат за доста ефективен поради редица полезни свойства: кислород, защита на кожата, подобряване на микроциркулацията и снабдяването с енергия на клетките, което води до питателна храна и подобряване на метаболизма. Различни козметични проблеми като акне, розацея, бръчки, загуба на коса, алергии, затлъстяване и целулит са пряко отражение на състоянието на тялото, така те се третират не само отвън, но и отвътре.

Лекарите и козметолозите отдавна разпознават озона като уникално лекарство, което възстановява и запазва здравето на кожата и естествената красота. Озоновият метод за лечение на недостатъците не ги прикрива, а нормализира и стимулира естествените функции и самостоятелната работа.

Озоново лечение на косата

Озонотерапията за коса е много полезна. Тази процедура възстановява корените и клетките на скалпа, като ги снабдява с кислород. Кислородът на свой ред стимулира и подобрява структурата на косата, като по този начин възстановява здравето. Методът на озона оказва влияние върху скалпа с високо активна форма на кислород, което подобрява подаването на кръв и кислород към кожата. По принцип тази техника стимулира имунната система, има противовъзпалителни ефекти и премахва токсините от тялото. Също така, озоновият метод помага да се справим със загубата на коса. Това е така, защото в организма вредните вещества превишават нормите си, а озонът намалява това ниво, като по този начин помага да се намали загубата на коса, да се подобри тяхната структура и да се стимулират корените, като се развиват нови. След 1-2 сесии на озонотерапия има забележима разлика, тъй като озонът практически от първото приложение прониква в космените фоликули и ги храни отвътре и също така убива патогенните бактерии.

Озонотерапия за отслабване

Методът третиране на целулит чрез лазерни машини не само помага за отслабване, но и за подмладяване и затягане на кожата по тялото. Цялата процедура смесва озон и кислород, които се инжектират в клетките. Целият процес започва с това, че се отделят токсини, клетките се снабдяват с кислород, мазнините започват да се разделят, а също започва неутрализирането на свободните радикали, в резултат на което стареенето се забавя и кожата се стяга. Проблемните области започват да се изглаждат, „портокаловата кожа“ и изтръпването изчезват. Резултатът след тези процедури започва да се забележи след 10-15 сеанса за около 40 минути. Ако пациентът реши да използва озона само като начин да отслабне и да се отърве от целулита и отпуснатите зони, експертите обикновено препоръчват комбиниране на озонотерапията с други процедури, например с масаж и с ултразвук и мезотерапия. Най-често за загуба на тегло се предписва курс от 10 сесии, а след 4 сесия, резултатът става видим – подкожната мазнина започва да се стопи.

Много жени избират озоновия метод за отслабване вместо обичайните диети, именно защото могат да избират места, където да отслабнат повече или по-малко, а с помощта на диети е невъзможно. Това е основното предимство на озоновия метод за борба със затлъстяването.

Противопоказания при използването на озон за загуба на тегло са:

Методът не се препоръчва при хипотония; остър панкреатит; хипертиреоидизъм онкология.

Озонотерапия в домашни и условия:

Озонотерапията у дома е представена в различни озонатори и хидромасажни вани, които имат функция на озониране. Това позволява да се подобри тона, здравето и да се редуцира теглото – телесните мазнини и целулита. Използването Hydro (уред за алкална вода) с озониране позволява само три козметични процедури, включително масаж, хидротерапия, както и озонотерапия, която може да се подобри структурата и цвета на кожата и премахване на мъртвите клетки, като насища с кислород. Това прави кожата еластична и мека.

Озонотерапия за бременни жени:

По време на бременност може да се пристъпи до озонотерапия. Също така, процедурата е полезна за укрепване на имунната система, като това допринася да се унищожат всички вируси и инфекции преди заразяване на организма. Това прави процедурата полезна за бременни жени.

Озонотерапията се практикува от жени, които са застрашени от спонтанен аборт. В случай на проблеми с бъбреците, сърцето, черния дроб, по време на бременност, се препоръчва лечение с озон. Тази процедура помага и при хронични гинекологични и остри заболявания. Предимствата на озоновата терапия са много, но преди да започнете курса на възстановяване с озон е важна консултацията със специалист.

Scroll to Top