Полезни съвети как решите някои проблеми с климатика

За да подобрите качеството на работа на своя климатик и да допринесете домашната среда да остане здравословна, трябва да спазите някои ценни съвети. Те са:

Дори когато времето е хладно, отворете прозорците остават мокри. Това се дължи на конденза, особено ако имате PVC дограма и рядко циркулиращ въздух.

И не забравяйте да се обърнете към вентилатора, докато готвите. В противен случай, в атмосферата се изпускат вредни пари, мазнини и дим, където ще се задържат.

Почистващ филтър

Редовно проверявайте и подменяйте филтрите във вашата климатична система за отопление / охлаждане: http://ddclima.bg/klimatik/stenni-klimatici/fuji-electric-rsg-12llcc-2, за да сведете до минимум замърсителите във въздуха. Обмислете инсталирането на електростатичен филтър, който използва електрически заряд за улавяне на повече въздушни частици от стандартните филтри.

Димни сигнали

Свещите, цигарите и камините, изгарящи дървесината, отделя замърсители, които влошават качеството на въздуха и дори могат да предизвикат здравословни проблеми. За да сте сигурни, че въздухът на дома ви е чист, купувайте само нетоксични свещи (като например соеви сортове без добавки) и не допускайте тютюнопушенето на закрито.

Ако трябва да използвате камина, използвайте втвърдено или изсушено дърво вместо дърво, обработено под налягане. Редовно проверявайте и почиствайте комина и димохода.

Решете проблема със сухия въздух в помещенията

Поддържайте идеалното ниво на влажност. След като загрявате студения въздух, той се разширява, което води до намаляване на относителната влажност (RH) във вашия дом. Това може да се окаже особено очевидно през зимните месеци, когато RH на закрито може да падне в единични цифри – подобно на това на най-сухите пустини в света.

Някои признаци, че влажността в дома ви може да е твърде ниска включва:

Чести алергии или респираторни заболявания;

Скърцащо, възпалено гърло или прекомерна кашлица;

Сухи, раздразнени назални проходи;

Суха, сърбяща кожа;

Напукани устни;

Ако ползвате правилния модел климатици във всички помещения, то новите AC системи са проектирани така, че да отнемат излишната влага от въздуха. В зависимост от модела, който избирате, можете да контролирате влажността в целия си дом или в отделна област.

Инсталирайте и въздушен филтър с размери 0,3 микрона или по-малък във вградената въздушна система, за да спрете разпространението на прах и други частици през дома ви.

Scroll to Top