Как да купувате недвижими имоти в чужбина без риск

В един идеален свят купуването на недвижими имоти в чужбина би било толкова лесно, колкото поръчването на обяд в ресторант.

Може би някой ден покупката на къща на брега на морето ще бъде изчислена в детайли и всички въпроси, свързани със законодателството, данъци, парични преводи, виза, застраховка и преместване ще са въпрос решен автоматично.

Днес обаче трябва да разрешим тези проблеми. Тук на помощ се явяват опитни консултанти от агенции за недвижими имоти.

Купуването на къща на морския бряг често започва с импулсно решение, предизвикано от повече емоции, отколкото от икономически и практически изчисления. Игнорирайки логиката и фактите при покупка на къща може да възпрепятстват някои моменти.

Последствията могат да бъдат най-сериозни. Освен това липсата на лиценз за настаняването може да бъде сигнал, че нещата не са съвместими със законността на структурата, а самата къща може да бъде разрушена впоследствие.

Най-малко, грешките при закупуване на имот в чужбина, ще причинят главоболие поради необходимостта от някакво разрешаване на проблемите със закона, стресът, несигурността и разходите за пари. За да се избегнат подобни недоразумения е добре да се разгледат повече оферти и да се потърси професионална помощ.

На лов за къщи край морето

Апартамент на брега на морето е хубаво да се избира, чрез уебсайтовете на агенции за недвижими имоти. Сайтовете предлагащи красиви снимки, удобна навигация, цялата информация побрана на една страница са подходящ начин.

И разбира се, трябва да посетите мястото, където искате да купи къща, луксозни имоти, апартаменти, както и да бъдат проучени най-добрите места, за да усетите атмосферата – дали искате да живеете на подобно място, какви са личните ви предпочитания и пр.

Добре е да организирате специална обиколка из няколко недвижими имоти по време на годината, която да планирате да прекарате в апартамента си на брега на морето или на къща на брега на морето.

Най-лошото, което можете да направите, е да направите избор в полза на първия обект недвижимо имущество, който агентът показа. Разбира се, дори първата къща може да изглежда идеална, но факт е, че нея няма, от какво да сравнявате. Освен това, по отношение на цените, най-вероятно ще бъдете изненадани от евтината цена на съоръжението, спрямо други цени в страната.

Scroll to Top