Дамски комплекти: чанта и обувки топ моден аксесоар

През есенния сезон дамски чанти и обувки се превръщат в незаменим аксесоар за гардероба на всяка модерна жена.

В края на краищата, не винаги и всички дами искат да носят огромна чанта, дори и да е много модерно.

Дамски комплекти: чанта и обувки топ моден аксесоар

И тук ние насочваме вниманието си към един малък удобен комплект дамско портмоне в тон с обувки.

В исторически план тези модели са създадени за театрален аксесоар в допълнение към вечерния тоалет. Сега дизайнерите предлагат и класически вечерни опции и комплекти, които подхождат добре с ежедневните дрехи.

Ако носите дрехите спортен стил не е задължително да носите подобни комплекти – дамска чантичка с обувки.

Дамски чанта

И така, какво представлява един такъв комплект?

Това е малка правоъгълна чанта, тип портмоне и обувки с висок и тънък ток, отворени или затворени тип лодка.

Чантата може да се носи или от подмишницата, или просто се държи в ръката. Модерните портмонета имат верижка. Понякога са изработени от мека материя наподобяваща кесия.

Популярните материали са много различни. Традиционните вечерни опции са от лак, кожа или кадифе. Сред тях вече се наблюдават и модели от прозрачна пластмаса.

Дизайнерите си експериментират с декорации в този аксесоар. Мъниста, пайети, козина и пера, всякакви каишки и катарами, вериги, камъни и бродерии, дори и ролкови шипове и нитове украсяват този сезон с женските комплекти.

Цветовите решения, предлагани от съвременните дизайнери, също са много разнообразни, понякога дори неочаквани. Например в някои колекции има доста противоречиви комбинации от два или повече ярки цветове. Актуален е и златния блясък. Много дизайнери залагат в колекциите си на блестящи модели дамска чантичка с обувки.

моден аксесоар

Когато купувате комплект, не забравяйте за някои от правилата при носене. При ярко и богато украсен е по-добре да изберете по-семпъл модел на тоалета. Например малка черна рокля. Така аксесоарите и накитите ще изпъкнат на целия фон.

Ако избирате комплект с необичайни орнаменти, добре помислете, с какви дрехи ще го носите: едва ли джобове и пера ще прилягат на стриктния бизнес костюм.

Успех в начинанието и приятно пазаруване в zoebg.com.

Scroll to Top