Какво влияе върху дизайна на сайта

Дизайн на уеб сайт

В начален стадий от създаване на сайт е необходимо да помислите над това как да грабнете вниманието на посетителите на даден сайт. Тъй като за всеки уеб проект трябва да имате постоянна и собствена аудитория. И ако потребителите на сайта няма да прекарат повече от две минути, тогава то е ясно осигурено с тихо и ненужно съществуване в Интернет, където има милиони подобни творения. Следователно, този въпрос трябва да бъде разгледан сериозно и смислено, за да се решат задачите, зададени за привличане и задържане на посетители.

И ако искате възможно най-много да се покрие цялата виртуалната класна стая, както и да се запази място за гостите, които идват към вашия сайт, трябва да проверите размера на страниците си. И за това е желателно да се ограничи размерът на 30-40 килобайта. Всъщност, в този случай, всеки потребител с всякакъв вид връзка ще може търпеливото да изчакване пълно изтегляне от сайта и бързо да премине от страница на страница. Ако пропуснете тази опция, можете да загубите около 20% от аудиторията си. В края на краищата, въз основа на научните изследвания, много съвременни потребители използват мобилна връзка в работата си.

Освен това, за да държим посетителите на сайта, не трябва да забравяме за уеб дизайна. Разбира се, тази част от ресурса не може да се нарече ключ, но ако дизайнът на сайта ще пречи само на визуалното възприятие, тогава няма да има продуктивно и дългосрочно проучване на страниците. Следователно не трябва да експериментирате с това и е по-добре да се съсредоточите върху добре известни уеб проекти, тъй като техният дизайн обикновено се различава в своята простота и е по-добре да вземем пример от тях.

Все пак е необходимо да се подходи с особено внимание да се прилага анимация и само когато е необходимо. Необходимо е да се откажат всички звукови ефекти, тъй като те предизвикват само дразнене и остро желание бързо да ги изключите.

Опитайте се да не показвате желанието да правите пари с уебсайта си. Не е необходимо да се покрива всяка страница с огромно количество реклама, като по този начин се нарушават томовете на основния текст. Ето защо рекламата трябва да се извършва на вторични роли и да се намира на специално определено място, както и само в умерени количества.

Навигацията на сайта трябва да е разбираема и проста, защото помага да се пазят посетителите на сайта. Също така е необходимо да се използват вътрешни допълнителни блокове, които ще могат да съветват на потребителите с необходимата информация. Необходимо е също да се вмъкват само необходимите връзки, където в текста да има разбираеми котви и да се посочват подобни статии, без да се забравя за маркера. Не забравяйте да уведомите потребителите си за нови продукти или услуги.

И ако говорим за критериите за съдържание, те се състоят от необходимото количество и стойност на информацията. Семантичното съдържание на всяка страница на сайта винаги трябва да е интересно и уникално. Тъй като нищо няма да помогне на посетителите като оригинална и интересна информация, която не може да бъде намерена на други ресурси.

И ако спазвате всички тези правила, лесно можете да държите посетителите на сайта си и за най-дълъг период и в бъдеще да ги превърнете в постоянни купувачи или читатели. Затова, ние от http://webdesignbulgaria.net ви препоръчваме да следвате тези съвети, когато създавате уеб сайт.

С екипа на Уеб Дизайн България може да проектирате своя бизнес още сега!

Scroll to Top