Мухъл в къщата

Причини и възможности за премахване на мухъл в къщата!

От появата на плесен в къщата никой не е застрахован. Това е плесен, която причинява различни болести, алергии и други неприятни моменти. За да се отървете от нея, има няколко метода.

Причини и последствия

Основният негативен ефект на плесентта върху тялото е имуносупресията. Именно поради това може да се появи внезапна кашлица, хрема и дори хронични заболявания. Към всичко това, матрицата има вредно въздействие върху довършителните материали, строителните конструкции, оборудване.

Най-често мухълът в къщата произтича от повишената влага и лошата вентилация на помещенията. В допълнение, голям брой растения в къщата и неправилно използване на овлажнители могат да изиграят жестока шега. Най-често мухълът се среща в банята, тоалетната, кухнята, както и във филтрите на климатиците и вътрешните перални машини.

План за действие

Първият знак, че мухълът се е появил в къщата, е появата на специфичен остър мирис. След това, в особено влажни места, можете да намерите светли или тъмни петна, които неизбежно растат, ако не решите проблема. И можете да го решите със следните действия:

Почистете повърхността от видими следи от плесен;

Нанесете на мястото на поява на специален инструмент;

Отървете се от онези неща, чието възстановяване не е възможно. Тук от полза ще са ви екипите за изхвърляне на стари мебели до сметище. Тях може да намете от този адрес: http://smetishte.com/stari-mebeli-smetishte-sofia.

Старателно издухайте помещението;

Елиминирайте източниците на висока влажност.

Има и редица специализирани инструменти, които ви позволяват да се борите с мухъл. Те включват различни форми на антисептици.

 

 

 

Scroll to Top