5 домашни средства в борбата с хлебарки

Съществуват безброй домашни рецепти за борба с хлебарките. Кои са тези рецепти за успех и кои са загуба на време, предлагаме ви да разберете сега.

На вашето внимание 5 домашни средства за убиване на хлебарките:

Диатомична пръст;

Боракс;

Царевично нишесте и мазилка;

Вазелин;

Амоняк или белина (в канализацията).

  1. DE да бъде без хлебарки

Това е малко по-рядко от содата за хляб, но ако имате басейн у дома, вероятно имате филтър с вана или две с диатомит (DE). Страхотно начало! Но регистрираният в EPA хранителен DE е този, който искате да купите. DE е невероятен убиец на хлебарки. Необходимо е само леко запрашаване, за да се повреди екзоскелетът на хлебарка и да се дехидратира до смърт.

Смесете равни части DE и пудра захар и нанесете леко покритие, върху всички рискови повърхности, за да убиете всякакви хлебарки, жадни за сладкишите.

Съвет за безопасност: DE може да е естествен, но дори хранителният сорт може да навреди на белите ви дробове, ако го вдишвате. Препоръчва се носенето на защитна маска, когато се използва DE.

  1. Убийте хлебарки с боракс

Има още една супер захранка с прах. Тя е лесна за намиране, лесна за използване и ефективна като дявол. Нарича се боракс. Използвайте този продукт за пране като една съставка в различни рецепти за убиване на хлебарките, от захар и боракс до какаов прах и топчета от боракс. Вижте ги всички тук!

  1. Царевично нишесте и мазилка

Вземете два обикновени домакински продукта, смесете ги заедно и създайте страхотен убиец на хлебарки за нула време. Равни части ще направят тази рецепта, която привлича хлебарки с обещание за отлична нишестена закуска и метод, който убива бързо. Нанесете го в пукнатини, процепите и места, в които според вас крият хлебарки.

  1. Вазелин

Имате ли малко вазелин в килера? Въпреки че не е репелент или токсичен за хлебарки, той е съществена част от страхотния капан за хлебарки.

Изберете празен стъклен буркан, бирена бутилка или бутилка вино. Поставете малко стръв на дъното. След това втрийте вазелина около горната половина на вътрешността на буркана или бутилката. Залепете с лента отметка или сламка отвън като рампа. По този начин хлебарките могат лесно да се попаднат за храна, но не могат да се изкачат обратно!

  1. Амоняк или белина (в канализацията)

Понякога хлебарките обичат да се крият в канализацията, но не е нужно да ги улавяте, когато им е удобно. За бърз и лесен начин да убиете хлебарките, използвайте 1/4 чаша белина. Нея изсипете в канализацията и не забравяйте да я запушите! След 30 минути изплакнете обилно с вода. Винаги внимавайте при работа с белина!

Смес от вода и амоняк, хвърлен в канализацията, също предупреждава хлебарките да стоят настрана. Това се дължи на мощната миризма. И, разбира се, цялостното почистване с амоняк сигнализира на хлебарките, че няма храна.

Домашни средства за предотвратяване и отблъскване на хлебарки са ефективни, но ако смятате, че не работят достатъчно добре при вас, винаги може да поръчате професионално пръскане на хлебарки от този адрес: http://preventa.bg.

Scroll to Top