5 Съвета как да изберем точните обувки и маратонки

Разнообразието от избор в магазините за обувки и маратонки, понякога ви кара да изпадате в ступор. Как ще се спрете на добър модел, разумна цена и подходящ материал?

Независимо, дали избирате вечерни сандали, зимни ботуши, обувки за танци или маратонки, съществуват някои общи правила, които ще ви помогнат да изберете успешен чифт. Такъв, който да радва притежателката си дълго време.

Потърсете правилният размер

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание при избора на обувки е номерът на обувката. Това е размерът, който включва не само стандартната дължина, но и ширината на стъпалото, както и височината на стъпалото. По-добре е да започнете напасването от десния крак, ако сте десничар, или от левия, ако сте левичар. По-добре е да купувате обувки следобед, тъй като вечер човешкият крак расте, в резултат на умора и стрес. Неправилно избраният размер не само ще предизвика появата на мазоли и триене, но може да доведе до деформация на стъпалото и ноктите.

Запасете се с чорапи

Зимните и спортните обувки трябва да се пробват със стегнат връх, тъй като в бъдеще това може да повлияе на комфорта на избрания чифт при носене. Летните обувки, балетките и обувките трябва да се измерват на тънки пръсти или чорапогащи, поради хигиенни причини. Някои магазини предоставят на клиентите чорапи за еднократна употреба, с които да пробват, но си струва да имате поне един чифт в чантата си, преди да пазарувате.

Съчетаване с гардероба

Когато избирате обувки, си представете своя гардероб и тоалети, с които можете да носите желания чифт обувки. Обърнете внимание на цветовата комбинация и стила на модела. Не трябва да купувате чифт за конкретно облекло за един изход, по-добре е да не пестите за качество и да изберете лаконичен чифт, който да може да ви служи повече от един сезон и да се комбинира с различни съчетания.

Стабилност на петата и мекота

Когато избирате с ток или висока платформа, уверете се, че петата е достатъчно стабилна. Пробвайте чифта и се разходете из магазина. Само след като проверите стабилността и комфорта на чифта, не се колебайте да преминете към касата. Нестабилната пета може да причини сериозно нараняване на стъпалото и изкълчване на глезена.

Използвайте съветите на консултантите. Не се колебайте да помолите за помощ, ако не сте сигурни в избора си. Персоналът на магазина MARATONKI.INFO може да избере правилния размер маратонки за вас или да ви препоръча подобен чифт спортни обувки, в който се чувствате по-уверени.

Надяваме се, нашите съвети да ви помогнат да изберете перфектната обувка и да имате приятни моменти и находки за пазаруване.

Scroll to Top