Как се прави разчистване на таван, гараж или мазе

Когато става въпрос за разчистване на таван, гараж или мазе е много важно да се уверите, че е направено по начин, който е най-правилно. За щастие има някои начини, по които може да постигнете много, като същевременно поддържате нивата на стрес ниски.

Планирайте почистване на мазета и тавани

Ето някои от най-добрите съвети, които да следвате, когато изпълнявате тези задачи, за да ги накарате да се чувстват по-лесно и да ги свършите по-бързо.

  1. Не се чувствайте така, сякаш трябва да свършите всичко за един ден

Има много различни начини да се справите с разчистване на таван, мазе или гараж. Не е необходимо да се изпълнява наведнъж и не е необходимо да се прави за един ден. В много случаи просто не е възможно да го направите за един ден, дори и с помощ. Това зависи от това, колко има в пространството, къде отиват тези неща и колко сортиране трябва да се направи и с елементите.

Не се чувствайте така, сякаш трябва да направите цялото почистване на мазета и тавани за един ден.

  1. Изчистете нещата, за да видите наистина, какво има там

Когато нещата бъдат премахнати от пространството, създайте инвентар на тези елементи. По този начин е лесно да видите, какво е имало в района и къде са били нещата. Етикетирането на нещата, също може да ги направи по-лесни за проследяване на по-късна дата или когато ги връщате, дарявате или организирате. Не всичко ще се нуждае от етикет, но колкото повече елементи са ясно маркирани, толкова по-лесно е да работите с тях.

  1. Хвърлете нещата, които не са необходими

Счупените предмети определено трябва да се изхвърлят, но също така е важно да се отървете от всичко, което просто не трябва да остава. Това може да са неща, които не пасват, не се използват или други хора биха им се радвали, но стоят само на склад. Ако артикулите са в добро състояние, те могат да бъдат продадени или дарени. Така ще освободите място в пространството и ще дадете възможност на други хора да ги закупят или получат.

  1. Измерете пространството, преди да поставите нещо обратно

Преди нещо да бъде поставено обратно в пространството, важно е да знаете, колко голямо е това пространство в действителност. Това може да улесни избора на рафтове или други решения за съхранение. Така сами ще може да определите, какво да се върне обратно в пространството и какво трябва да се съхранява другаде, ако ще бъде запазено. Измерването на пространството ще направи нещата по-малко стресиращи в бъдеще. Ето, защо си струва да отделите време за това начинание.

Източник: Depo.bg

Scroll to Top