Как да разчистя мазето, тавана или гаража си

Когато става въпрос за разчистване на таван, гараж или мазе е много важно да се уверите, че е направено по начин, който се чувства управляем. За щастие има някои начини, по които може да постигнете много, като същевременно поддържате нивата на стрес ниски.

Планирайте почистване на мазета и тавани

Ето някои от най-добрите съвети, които да следвате, когато изпълнявате тези задачи, за да ги накарате да се чувстват по-лесно и да ги свършите по-бързо.

  1. Не се чувствайте така, сякаш трябва да свършите всичко за един ден

Има много различни начини да се справите с разчистването на мазе, гараж или таван. Не е необходимо да се изпълнява наведнъж и не е необходимо да се прави за един ден. В много случаи просто не е възможно да го направите за един ден, дори и с помощ. Това зависи от това, колко има в пространството, къде отиват тези неща и колко сортиране трябва да се направи и с елементите.

Не се чувствайте така, сякаш трябва да направите цялото почистване на мазета и тавани за един ден.

  1. Изчистете нещата, за да видите наистина, какво има там

Когато нещата бъдат премахнати от пространството, създайте инвентар на тези елементи. По този начин е лесно да видите, какво е имало в района и къде са били нещата. Етикетирането на нещата, също може да ги направи по-лесни за проследяване на по-късна дата или когато ги връщате, дарявате или организирате. Не всичко ще се нуждае от етикет, но колкото повече елементи са ясно маркирани, толкова по-лесно е да работите с тях.

  1. Хвърлете нещата, които не са необходими

Счупените предмети определено трябва да се изхвърлят, но също така е важно да се отървете от всичко, което просто не трябва да остава. Това може да са неща, които не пасват, не се използват или други хора биха им се радвали, но стоят само на склад. Ако артикулите са в добро състояние, те могат да бъдат продадени или дарени, за да бъдат извадени от пространството и вместо това да се позволи на други хора да ги закупят или получат.

  1. Измерете пространството, преди да поставите нещо обратно

Преди нещо да бъде поставено обратно в пространството, важно е да знаете, колко голямо е това пространство в действителност. Това може да улесни избора на рафтове или други решения за съхранение и да определи, какво може да се върне обратно в пространството и какво трябва да се съхранява другаде, ако ще бъде запазено. Измерването на пространството ще направи нещата по-малко стресиращи в бъдеще, така, че си струва да отделите време за това.

Източник: Depo.bg

Scroll to Top