Почистване след пожар в София, отстраняване на сажди от стени, отстраняване на щети след пожари

Когато е настъпил пожар в София, било то в жилище, било то къща или апартамент трябва да се реагирам максимално бързо и отговорно. На какво следва да се обърне внимание и какви стъпки за почистване след пожар в София има, вижте в следващите редове:

Отстраняване на сажди от стените

Отстраняването на сажди от всички стени, тавани и други повърхности, след като сте изнесли вещите от дома си след пожара е много важен ход. За целта професионалната почистваща фирма Товарнипревози.БГ използва специализирано оборудване, което позволява бързо и цялостно отстраняване на саждите, както и препарати за защита на всички повърхности, срещу повторното им утаяване. Често използван метод за премахване на сажди и други замърсители от стени и други повърхности е струята със сух лед.

Неутрализиране на дима

Неутрализиране на дима е важен елемент от почистването, след пожар. Фирма за професионално почистване по право извършва и обработки като дезинфекция на вентилационни канали и пречистване на въздуха с иновативни филтри и т.н..

Обеззаразяване

Последната стъпка в почистването на вашия дом, след пожар е обеззаразяването. Тя ви позволява да се отървете от заплахите, произтичащи от действието на пламъци на вещества, които могат да доведат до развитие на сериозни заболявания. Като част от обеззаразяването, след пожар се извършва основно озониране и дезинфекция.

Озониране

Озонирането е процес, който позволява пречистване на въздуха от микроорганизми, вируси и бактерии. Освен това е естествен, безопасен и изключително ефективен начин да се отървете от миризмата на изгоряло. Озонирането се прави с помощта на промишлени генератори, които позволяват този процес да се случи във всякакъв вид помещение, независимо от неговия размер.

Озониране след пожар

Озонирането е един от най-добрите начини за премахване на неприятната миризма, след пожар.

Дезинфекция

Дезинфекцията е процес, който унищожава микроорганизмите във вегетативна форма. Тя неутрализира всички вируси, бактерии, микроби и патогени, освободени по време на пожар в сградата. Дезинфекцията се извършва с химични, биологични и механични средства, като пара, горещ въздух, огън и ултравиолетово лъчение.

Строителна зона

След като са извършени всички стъпки, водещи до цялостно почистване на къщата след пожара, може да започне същинската ремонтна дейност. Това налага премахване на увредения под, направа на саморазливна замазка и полагане на нов под. Може да се случи така, че плочките да са оцелели, след пожара и всичко, което трябва да направите, е да ги почистите, но по-често керамичните плочки се напукват под въздействието на висока температура и също трябва да бъдат сменени.

При стените и таваните е необходимо да ги подготвите за пребоядисване. Това изисква премахване на старата боя, запълване на празнините и покриване на цялата повърхност със специален грунд. Предотвратява проникването на обезцветявания върху повърхността, които въпреки отстраняването на пласта сажди могат да останат видими.

Scroll to Top