Как да се отървем от гълъбите, без да им навредим

Днес ще поговорим за това как става почистване след гълъби и начините да се отървем от гълъбите, без да им вредим!

„Проблем не е един гълъб, проблемът е, че няма такова нещо като един гълъб“

Един от най-честите въпроси, които хората с проблеми с гълъбите задават е как да се отърват от птиците от покриви, балкони и промишлени съоръжения.

Как да се отървем от гълъбите, без да им навредим

В тази статия ще обсъдим  как да се отървете от гълъбите, без да им навредите, т. т. не наранявате птиците, а само ги прогонвате. Тук ще посочим различни методи за справяне със ситуацията, така че лесно да намерите най-доброто решение за вашия сценарий.

1. Променете средата:

Гълъбите обичат да се настаняват на места, където има достатъчно храна и убежище. За да се отървете от тях, може да промените средата, като премахнете източниците на храна, като например хранителни остатъци или отворени контейнери за храна. Също така, запушете или ремонтирайте всякакви пукнатини или отвори на сградите, които могат да им служат за убежище.

2. Използвайте отблъскващи средства:

Съществуват различни отблъскващи средства, които помагат да се отървете от гълъби. Някои от тях включват употребата на звукови устройства, като например ултразвукови пищялки или предаване на гълъби и силиконови птичи пеперуди, които се поставят на стратегически места, за да отблъскват птиците.

3. Използвайте мрежи или прегради:

Поставянето на мрежи или прегради на местата, където гълъбите се настаняват, може да предотврати достъпа им до тези области. Това може да е особено полезно по балкони, тераси или други открити пространства, където птиците причиняват неприятности.

4. Използвайте птичи хищници:

Естествените неприятели на гълъбите, като например соколи или гарвани, могат да бъдат използвани за отблъскване на гълъбите. Може да се опитате да привлечете тези хищници към областта, като поставите птичи къщи или хранителни станции за тях.

5. Приложете правилно почистване след гълъби:

Редовното почистване след гълъби в областите, замърсени от птиците е от съществено значение за превенцията на проблема. Използвайте подходящи средства за почистване и дезинфекция, като използвате и защитни ръкавици, както и маска. По този начин ще предпазите себе си от потенциални здравни рискове.

В заключение:

Отърваването от гълъбите изисква съчетаване на няколко различни методи и постоянство. Важно е, да се предприемат действия за промяна на средата, отблъскване на гълъбите и поддържане на чистота. Само в комплекс тези неща ще допринесат да се предотврати проблемът. Ако имате сериозни затруднения или неуспех в отърваването от гълъби, може да се консултирате с професионален контрол: https://www.izvozva.bg за грижи с вредителите, за да получите помощ и съвет.

Scroll to Top