Добавете тази съставка към водата при почистване на мазе

Повечето домакини искат домът им да бъде изпълнен с естествен аромат, а това може да се случи дори при почистване на мазе. За да се уверите, че може това да се случи лесно, има съставка, която може да добавите към водата. С нея може да измиете пода в къщата, че дори пода на мазето си.

Добавете тази съставка към водата, с която миете пода при почистване на мазе

Използването й не само ще почисти подовете и ще изглеждат като нови, но и ще ви отърве от неприятната миризма, както и от възможните вредители. Прочетете и вижте каква е съставката.

Как да измиете пода на дома си и да го направите като нов

Случвало ли ви се е да влезете в нечий дом и да бъдете изненадани от чистите и приятни миризми?

Това може да ви накара да се чудите дали домът ви мирише толкова добре. Може да се замислите и за това какво да направите, за да създадете гостоприемна и приятна миризма за гостите.

Какво можете да сложите във водата на парцала, за да ухае добре къщата ви?

Масла като лавандула, див портокал, лимон, чаено дърво, бор и мента имат ефективни почистващи свойства и ще оставят дома и мазето ви да миришат приятно.

Етеричните масла от грейпфрут, евкалипт, канела и мащерка във водата за моп ще почистят ефективно подовете, оставяйки приятна миризма в дома ви.

В множеството прости трикове, които ще ви помогнат да премахнете миризмите, но и да запазите подовете като нови. Има и трик, който ви предлагаме днес, като говорим за добавяне на една съставка към водата, с която миете пода в къщата и мазето.

Добавете тази съставка към водата, с която миете пода в къщата

Когато измиете пода с вода с канела, това ще направи помещението, така, че да мирише наистина добре. Всичко това се постига без да оцветява пода или да го прави лепкав.

Друг аспект от използването на тази съставка, особено ако знаете, че има скривалище на мравки е, че ще ги накара да избягат или дори да умрат.

Мравките ще избягат от местата, които почиствате, поради чувствителното им обоняние. Миризмата на канела е твърде силна за тях и заличава следите от феромони, които мравките работнички оставят след себе си.

Проучване от 2014 г., публикувано в International Journal of Scientific and Research Publications, потвърждава ефективността на концентрираните етерични масла от канела за отблъскване на мравки.

Канелата също може да причини задушаване на мравките, ако вдишат достатъчно от нея.

Все пак трябва да се отбележи, че според Американския киноложки клуб етеричното масло от канела може да бъде токсично за домашните любимци.

Как се приготвя канелена вода за пода на къщата

За да създадете канелена вода за измиване на пода на къщата, изсипете литър вода в тенджера и добавете няколко пръчици канела. Към тази отвара може да добавите дестилиран оцет.

Оставете водата да заври, преди да я свалите от котлона. Изсипете това в кофата с мопа.

Решението ще накара дома ви да мирише прекрасно, но вие трябва да добавите малко концентрирано етерично масло от канела, за да увеличите отблъскващата му сила.

Когато създавате разтвор за воден спрей с канела против мравки, добавете около 20 капки от маслото към ½ чаша вода.

И, тъй като вече имате пръчици канела във водата, може да добавите по-малко, количество етерично масло в купата.

Без пръчици канела или без масло?

Щедро количество канела на прах също трябва да свърши работа. За целта изсипете горещата, димяща вода в кофа и използвайте разтвора, за да измиете пода на къщата.

След като приключите, оставете пода да изсъхне на проветрив въздух. Цялата къща трябва да мирише невероятно, а вие ще се отървете от нежеланите вредители.

Scroll to Top